Annons
Annons
Motor / Porsche

Porsche

Lyxbil utökar satsning på elbilar
Eldrift kommer att spela en allt större roll i den fortsatta utvecklingen av Porsche Intelligent Performance.

För att kombinera högre effektivitet med ännu lägre bränsleförbrukning och utsläpp arbetar Porsche, inte bara med de hybridkoncept som redan finns i produktion, utan också med praktiska test av helt eldrivna Porsche Boxster. Testerna inleds i början av 2011.

Porsches vd Michael MachtPorsches vd Michael Macht tror på elbilen.

Bosse Janson, vd  Porsche Sverige
Bosse Janson är vd för Porsche Sverige.

-Vi kommer garanterat att erbjuda en eldriven sportbil i framtiden. Men det är bara meningsfullt om det är en produkt med Porsches typiska egenskaper, säger Porsches vd Michael Macht.

Porsche har länge varit engagerad i eldrift för att på så sätt bidra till att värna miljön och spara på jordens resurser. Den spektakulära prototypen 918 Spyder är ett exempel. Med sin högpresterande mittmotor med plugin-teknik är den ett högteknologiskt genombrott i motor- och elteknik.


Den har till exempel en utsläppsnivå som man annars bara hittar bland riktiga småbilar, 70 gram koldioxid per km, och förbrukningen är bara tre liter per 100 km enligt körcykeln. Samtidigt har den prestanda som en supersportbil med över 600 hk.

Tävlingsbil med hybridmotor
Hybridsystemet i 911 GT3 R Hybrid har utvecklats speciellt för racing. Två elektriska motorer på 60 kW (82 hk) placerade framtill kompletterar den sexcylindriga motorn bak med sina 480 hk.

När föraren bromsar lagras återvunnen energi i ett elektriskt svänghjul i stället för i vanliga batterier och ger därefter kraft till elmotorerna. 911 GT3 R Hybrid har redan visat sina kvaliteter i 24-timmarsloppet på Nürburgring.

Cayenne S Hybrid
Pris:
Strax under miljonen utan extrautrustning
Utsläpp:
193g/km

Cayenne som tjänstebil
Det kostar en tjänstebilsåkare c:a 4.200 kr/månaden med 50% marginalskatt att köra en Cayenne hybrid vilket gör den populär även som tjänstebil.

Mer information:
www.porsche.se

Konkurrerar om medvetna jeepköpare
Med Cayenne S Hybrid erbjuder Porsche den första produktionsbilen i programmet som kan köras enbart med eldrift. Efterfrågan på Hybrid-Cayennen har varit mycket stor enligt Bosse Janson, vd Porsche Sverige.

–Vi lanserar den officiellt i slutet av augusti men redan nu har vi sålt ett större antal. Kunderna är familjer i större städer med inkomst över snittet som väljer hybriden fortsätter Bosse.

Bilen har ett attraktivt förmånsvärde, tack vare nuvarande skatteregler ser vi även att bilen säljs som tjänstebilar till mindre, välmående företag.

– Det vi kan se är att många kunder kört Porsche innan och nu vill köpa en bil med miljöprofil trots sin sportiga karaktär. Jag tror att alla vill ta sitt miljöansvar och köpa effektivare bilar, menar Bosse. Hybrid som nu finns i Cayenne kommer i fler modeller lite längre fram.

Panamera S Hybrid med samma hybridteknologisom kommer ut på marknaden nästa år.

Källa: Porsche Sverige
Av: Edit Künstlicher

Kommentarer (0)Add Comment

Skriv kommentar
mindre | större

security code
Skriv bokstäverna ovan i textrutan nedanför


busy

Populära artiklar