Annons
Annons
Om LivingGreen

Teamet bakom LivingGreen.se

Vad är LivingGreen?
LivingGreen.se är Sveriges största gröna webbmagasin, bloggportal och medlemsklubb för miljömedvetna kvinnor i Norden. LivingGreen har även utvecklat verktyget GreenTarget som mäter din miljövinst och är baserad på LCA. (Livscykelanalys) Läs mer om verktyget GreenTarget här.

Vi delar årligen ut miljöpriset LivingGreen Award till en person eller organisation som gör det lättare för oss att göra gröna val i vardagen. Läs mer om LivingGreen Awards här.

Målet med LivingGreen är att motivera 90 procent av de allmänheten att göra 10 procent grönare val i sin vardag. Det ger positiva effekter på miljö, hälsa och på plånboken.

LivingGreen.se är oberoende och partipolitiskt helt obunden.

Webbmagasinet
Vi skriver om livsstil med en grön touch som till exempel hållbart mode, vegetariska recept, mat utan tillsatser, närodlat, ekologisk skönhet, resor, upplevelser, barn och intervjuer med inspirerande personligheter.
Läs inspirerande artiklar här.

Bloggportal
I september 2011 startade LivingGreen Sveriges största gröna bloggportal med bloggar inom områden som skönhet, mode, mat och miljö i allmänhet.

LivingGreen finansieras i dag av sponsorer och annonsörer. Alla varumärken och produkter som exponeras genom samarbeten på LivingGreen ska vara hållbara, miljövänliga, ekologiska eller främja miljöarbete.
Läs mer om hur du annonserar här.

Hur blir jag medlem?
Du blir medlem genom att fylla i ett formulär. Det är gratis att vara medlem och du förbinder dig inte till något. Läs mer om fördelarna med medlemskapet  och bli medlem här.

Hur startar jag en blogg?
Som LivingGreen-medlem kan du starta en blogg helt gratis och inspirera andra till ett grönare liv. Medlemskapet är helt gratis. Läs om hur du öppnar en egen blogg här. Välkommen som LivingGreen-bloggare!

Historien-bakom-Edit-Kunstlicher-Livinggreen-520

Historien bakom LivingGreen
För LivingGreens grundare Edit Künstlicher var barnmaten steget in i en grönare vardag. När hennes dotter föddes svårt mjölkintolerant 2003 började jakten på innehållsförteckningar och tillsatser. Maten förde henne in på ekologisk hudvård och vidare till ekologiska kläder.

Med bakgrund i mediebranschen letade Edit efter en grön inspirationskälla i sin vardag som kvinna och mamma. När hon inte hittade vad hon sökte – varken på nätet eller tidningshyllorna – valde Edit att ta saken i egna händer och starta magasinet som hon själv letat efter.

Magasinet hon såg framför sig var en grön vitaminkick med fokus på fördelarna med det gröna livet. I februari 2008 blev Edit uttagen till ett projekt för kvinnliga entreprenörer med målet att under åtta månader gå från idé till ett aktiebolag.

Webbmagasinet LivingGreen.se lanserades i mars 2009 med målet att det ska vara enklare och mer lustfyllt att göra gröna val i sin vardag.

Edit utvecklade samtidigt tillsammans med miljöstrategen Marcus Wendin, ett verktyg som läsarna skulle kunna använda för att mäta sin miljövinst. Verktyget heter GreenTarget, det är baserat på LCA och var vid lanseringen det första av sitt slag.

I dag är LivingGreen.se Sveriges största gröna webbmagasin och tusentals medvetna konsumentera gröna inspiration i vardagen.

Stöd LivingGreens arbete

Hur kan jag stödja LivingGreen?

Bli medlem gratis och tipsa dina vänner om oss
Ju fler vi är som gör det där lilla gröna i vardagen ju enklare, roligare och snabbare går det. Läs mer om medlemskapet här.

Bli sponsor och annonsera
Företag som prioriterar miljöarbete och erbjuder konsumenter ett grönt alternativ gör vardagen enklare och grönare för sina kunder. Vi samarbetar i dag med en handfull underbara företag – bli en av dem. Läs mer här.

Bidra med redaktionellt innehåll
Har du något du vill berätta eller vill du bli publicerad? Vi tar emot redaktionellt innehåll som vi anser passar in under LivingGreens paraply. Kontakta oss gärna här.

Börja blogga
Vill du inspirera andra eller bara älskar du att kommunicera? Då kan bloggandet vara något för dig. Börja blogga om ditt gröna liv i Sveriges grönaste bloggportal. Läs mer om våra bloggregler och hur du startar din blogg här.

Stöd oss genom en gåva
LivingGreen jobbar hårt för att nå ut till fler. För att fler ska kunna bli medlemmar har vi valt att inte ta betalt för medlemskapet. Du kan i stället frivilligt stödja LivingGreen genom att sätta in 100kr (valfritt belopp) på vårt pg 355-6644. Ange alltid både ditt personnummer och ”Gåva” vid betalning. Tack för att du stödjer vårt arbete!

Gilla LivingGreen på Facebook
När du gillar oss på Facebook får du alltid tipsen och tävlingarna först. Gå in här och gilla du också!

Kontakta oss

Verksamhetsansvarig och vd
Edit Künstlicher
no-reply@livinggreen.se

Redaktion
redaktion@livinggeen.se

Redaktör
Johanna Arogén
johanna.arogen@livinggreen.se

IT-ansvarig
Olov Agné
olov@webbverkstaden.com

Medlemsfrågor
medlem@livinggreen.se

Annonsfrågor
annons@livinggreen.se

Populära artiklar