Annons
Annons
Resor / Så ska resebranschen bli bättre på miljö

Så ska resebranschen bli bättre på miljö

Nu ska resebranschen bli bättre på miljö

En temadag om miljön under årets TUR-mässa ska inspirera resebranschen att bli grönare.

En nyligen genomförd kartläggning visar att resebranschen ligger efter när det gäller etiskt tänkande jämfört med andra branscher. Därför arrangerar nätverket Schyst resande och Centrum för turism på Handelshögskolan vid Göteborgs universitet en temadag i samband med årets TUR-mässa i Göteborg den 25-28 mars.

Seminariet om hållbart resande ska samla reseindustrin, journalister, organisationer och forskare och är tänkt att inspirera branschen till att komma igång och ta frågorna om etiskt resande på allvar.

– Resebranschen är en gigantisk industri som påverkar mycket och måste bidra till en hållbar utveckling inom resenäringen och de länder vi reser till, säger Helena Myrman, projektledare på Schyst resande. Det är på tiden att de etiska frågorna lyfts fram och detta blir första gången som ämnet tas upp på TUR-mässan.

Schyst resande är ett nätverk för hållbart resande som består av bland annat ECPAT Sverige, IOGT-NTO och Hotell- och Restaurangfacket, och har samarbetat med Handelshögskolans Centrum för turism sedan två år.

Läs mer om resor här.

 

Kommentarer (0)Add Comment

Skriv kommentar
mindre | större

security code
Skriv bokstäverna ovan i textrutan nedanför


busy

Populära artiklar