Annons
Annons
Resor / Semestertips på hemmaplan

Semestertips på hemmaplan

Semesterguide på hemmaplan
Semestertips på hemmaplan

Har du inte bokat in semestern och vill hitta ett hållbart äventyr? Vi ger dig sistaminuten-tips för en semester på hemmaplan.

bondesemester
brunneraventyret
cykelsemester
dala_floda_vardshus
dala_floda_vardshus_2
kolarbyn_skinnskatteberg
livingfood-1
solberga gard
1/8 
start stop bwd fwd

 

Med tanke på askmoln, ekonomisk kris i EU och onödig miljöpåverkan stannar vi gärna i Sverige i sommar. Vad drömmer du om? Några dagar i fjällen med dina barn, en hälsosam vecka med living food i Värmland eller är det dags att upptäcka det gröna Köpenhamn? Vi har de bästa tipsen till dig och din semester!


Åk på sälsafari
I Sveriges nya nationalpark, Kosteröarna i norra Bohuslän, hittar du landets enda korallrev! Parken har ett marint fokus. Med ca 6000 arter i havet och lika många på land är Kosteröarna med omgivande arkipelag och vattenområde det artrikaste i Sverige. Under sommaren kommer det att finnas ett tillfälligt naturum på Nordkoster. Där kan de som besöker Kosterhavets nationalpark titta på en utställning om parken och få svar på sina frågor. Hit kan du åka året om.

Bor gör du t ex på Hotell Ekenäs Sydkoster där det erbjuds spännande aktiviteter som Sälsafari och Ribbåtsturer.

Läs mer här

Fjällvandra med mamma
Följ med på Bunneräventyret och låt dina barn väcka sin nyfikenhet för naturen och fjällmiljön. Under fyra dagar umgås ni med andra mammor och barn i naturen. Ni upptäcker tillsammans djurspår, sätter barkbåtar i bäcken, leker med fåren på gården och kikar på renar.  Vilar gör ni i den mjuka mossan och ni dricker ur de porlande bäckarna. Allt sker i barnens takt och intresse. Ni pratar också om hur ni gör medvetna ekologiska val och skapar goda vanor tillsammans med era barn.

När? 1-4 september 2010
Pris: 4495 kr för medlemmar i Svenska turistföreningen. 4995 kr för icke medelmmar.

Läs mer: Brunneräventyret

Upptäck Living food i Värmland
För dig som vill kombinera dina semesterdagar med en djupare förståelse för hur du kan leva mer hälsosamt och sundare, vill vi tipsa om Living food institute och deras kursgård i Värmland. De sätter kosten i centrum genom att ge dig en djupgående kunskap om maten Living food.

Det är en mer lättsmält och mer näringsrik variant av Raw food. Detta kombineras med att ge en bättre förståelse för bland annat tankens kraft, tarmarnas funktion, avslappnings- och andningstekniker samt motion. Maten som lagas innehåller endast naturliga matråvaror som inte är raffinerade eller prefabricerade, och de strävar efter att råvarorna ska vara ekologiskt odlade. Kursgården är nyrenoverad och ligger med utsikt över sjön Värmeln. Du bor i enkelrum eller dubbelrum.

Till kursgården kan du åka både under helger, eller under 10 eller 15 dagar.
När: Kurser under hela året
Pris: Från 3200 kr för en helg.

Läs mer

Flera sköna tips!

Av: Sophia Andersson

Kommentarer (1)Add Comment
Vandrarhemsguiden.com värnar om semester på hemmaplan
Att semestra i Sverige och bo på vandrarhem är ett miljövänligt alternativ. Du kan påverka både semesterkassan och miljön genom att ta med egna lakan,handdukar och fixa maten själv. Många vandrarhem är medlemmar i miljöorganisationer och värnar extra om miljön. Man lär sig mycket om Sveriges städer och om vår fantastiska natur och många vandrarhem ligger i natursköna omgivningar.
0
Skrivet av Vera Karlsson, juli 01, 2010

Skriv kommentar
mindre | större

security code
Skriv bokstäverna ovan i textrutan nedanför


busy

Populära artiklar