Annons
Annons
Skönhet / Så behåller du solbrännan längre

Så behåller du solbrännan längre

Behåll solbrännan längreSå behåller du solbrännan längre

Nu är semestern slut för många och den gyllenbruna huden bleknar i takt med att hösten kommer. Du kan behålla den sommarkänslan genom att sköta den solkyssta huden på rätt sätt. Vi ger de gröna tipsen:

co_naturkosmetik
drhauschka_transp_bronze
lavera_bronzer
lavera_bus
lavera_calendula_glow
lily_lol_bronzer
novexpert__creme_de_caramel_
tan_in__the_bottle_dermanord
1/8 
start stop bwd fwd

Fukt gör susen
Med lägre temeraturer kommer torrare inomhusluft som kräver mer fukt. Smörj in huden rikligt med fuktighetsbevarande. Välj en hudlotion som passar din hudtyp och med så stor del naturligt innehåll som möjligt. Ekocertifikat som EcoCert, NaTrue och Soil Association visar vägen och gör valet lättare.

Skrubba skrubba skrubba
Skrubba huden med jämna mellanrum för att få bort den döda huden. Flera hudvårdsalonger har skrubbbehandlingar men du kan lika gärna göra det själv. Använd kräm eller skrubbhandske beroende på hudtyp och tycke.

Förläng sommaren med "Brun Utan Sol"
Brun utan sol ger ofta en solbrun ton efter 2-3 timmar och som sedan håller i några dagar. Appliceras på väl rengjord hud. Ett tips är att först applicera en fuktighetsbevarande lotion och låta den tas upp upp av huden ordentligt innan brun utan sol appliceras. Var försiktig vid applicering nära hårfästet och runt ögonen.
Lavera och Dermanord är två naturliga alternativ på brun utan sol.

Köpställen:
c/o Naturkosmetik
Dermanord
Dr Hauschka
Lavera Naturkosmetik
Lily Lolo/eleven.se
NOVExpert

För en mildare och mer gyllene ton som framträder efter ett par dagars användande kan Laveras Calendula Summer Glow Facial Moisturiser vara ett alternativ.

Fejka sommarfreschör med färgad fuktighetskräm
Förläng den solbrända looken genom att fejka brännan. Creme de Caramel från NOVExpert finns i två nyanser och ger en solbrun nyans åt huden. Dr Hauschkas Tranparent Bronzer är en lätt flytande bronzer med mycket färg. Den kan användas som den är eller med fördel blandas tillsammans med en fuktighetsbevarande kräm till önskad nyans.

Av: Jeanette Gustafsson

Kommentarer (1)Add Comment
Det är viktigt att hitta en brun utan sol kräm som passar just din hud-typ.
Det är också extremt viktigt att veta vilken sorts brun utan sol kräm eller spray som passar just din hud.
Det som är mest avgörande är hur mycket melanin du har i huden. Om du har lite melanin, fungerar en brun utan sol kräm med DHA mindre bra. Du kan bygga upp din melanin produktion med hjälp av försiktig UVB solning.
0
Skrivet av göran, september 28, 2011

Skriv kommentar
mindre | större

security code
Skriv bokstäverna ovan i textrutan nedanför


busy

Populära artiklar