Annons
Annons
Skönhet / Skönhetstest: Ekologiska dagkrämer

Skönhetstest: Ekologiska dagkrämer

Test-ekologiska dagkrämerTest-ekologiska dagkrämerVi testar: Ekologiska dagkrämer

Ekologisk hudvård har blivit ett självklart val för många konsumenter och marknaden har exploderat. Aldrig tidigare har det funnits så många olika ekologiska varumärken att välja på. Vi har testat och betygsatt några av marknadens dagkrämer.

Betyg-glob-5

PUKKA-160

Pukka Ayurveda - Deep Moisture cream
Ca pris: 340kr

Beskrivning:
En återfuktande dagcreme för normal till torr hud. Den är certiferad med Soil Association vilket innebär 92,6% ekologiskt innehåll. Krämen innehåller ekologisk Neroli och Sheasmör.  Finns att köpa på webben, på utvalda ekobutiker och hudterapeuter.

PLUS:
Krämen är fin i konsistensen och är dryg. Den går snabbt och mjukt in i huden utan att lämna någon hinna eller strävhet. Det är lätt att applicera make-up ovanpå. När man använt den ett tag blir man klart beroende! En snygg och genomtänkt paketering gör den till en fin present att ge bort.

MINUS:
För den känslige kan den "jordiga" doften och krämens färg vara avskräckande. PUKKA är svår att hitta i butik så det kan behöva en extra runda till specialbutik.

Betyg-glob-4

 

ET-dag-160

Estelle & Thild Face Cream Neroli
Pris: ça 245kr
50ml

Beskriving: Face Cream är en vårdande dagkräm som innehåller närande mandelolja som är rik på vitamin A, B och E samt essentiella fettsyror. Den innehåller även vaniljextrakt som minimerar rodnad och vårdar huden. Certifierad med EcoCert. Finns på Kicks, Åhlens, Life-kedjorna, på apoteket Hjärtat och på webben.

Plus: Härlig doft och lagom krämig konsistens. Helt klart den lyxigaste förpackningen på ekomarknaden. Lätt att hitta i handeln och fin att ge bort som gåva. Lätt att applicera make-up ovanpå.

Minus: Svårt att få till rätt mängd ur pumpflaskan.

Weleda-facecream-160

Weleda - Almond Soothing Facial Cream
Pris:     179kr 
30ml

Beskrivning: En dagkräm som funkar lika bra på natten och som är en extra mild och lugnande för torr hy. Med mild ekologisk mandelolja tillsammans och plommonkärnolja. Den är Doftfri och certifierad av Natrue. Finns att köpa på Kicks, Åhlens, i hälsokosten och i utvalda webbbshoppar.

Plus: Den är dryg och går lätt in i huden. Den ger en sidenlen yta och det är lätt att applicera make-upen ovanpå. Fördel med en liten förpackning som passar i en mindre nessecär. Lätt att hitta i handeln.

Minus: Den påstås vara doftfri men den doftar. Engelsk text på förpackningen. Ingen certifiering på tuben är förvirrande för kunden. Enbart certifiering på pappförpackningen.

DRH-160

Dr. Hauschka Rosencreme Light
Pris: ca 250kr
30 ml

Beskrivning: En lättare dagcreme med Avokado och marshmallowrot, sesam, mandel och vetegroddsolja hjälper huden att bevara fukten. Den innehåller även rosenolja och nypon. Certifierad av Natrue. Finns att köpa i Hälsokosten och på webben.

Plus: Behaglig konsistens som lätt går in i huden och enkel att lägga make-up ovanpå. Den är dryg och ger en silkeskänsla vid applicering. En av de bättre krämerna vi provat.

Minus: Certifieringen syns knappt och finns enbart på pappförpackningen. Förpackning känns inte lyxig och förgyller inte badrumskåpet nämnvärt. Något stark i doften för den känslige.

Oriflame-160

Oriflame - Smoothing Day Cream
ça pris: 390kr 50· ml

Beskrivning:
En antioxiderande dagcreme som hjälper till att återställa och stärka hudens skyddsbarriär. Innehåller teknologin Natural Pro-Blend™ som består av bland annat Fairtrade-sheasmör och Faitrade-kokosolja. Modern, lufttät förpackning. Dermatologiskt testad. Finns att köpa via en Oriflame konsulent eller i Oriflames Concept store i Stockholm.

PLUS:
Fräsch ungdomlig doft och lagom tjock konsistensen. Serien EcoBeauty är certifierad med fyra oberoende certifieringar vilket är en trygghet för kunden. Krämen går lätt in i huden och det är lätt att lägga make-up snabbt efter applicering.

MINUS:
Design av flaskan känns anonym och vi saknar den där exklusiva känslan. Doften passar mindre bra för herrar. Svårtillgänglig för konsumenter. Kan köpas via konsulenter och i Oriflames concept store i Stockholm.

Madara-160

Mádara - Deep replenishing cream
Ca Pris: 250kr 50 ml

Beskrivning:
En fuktgivande dagcreme för torr till normal hud. Tillför långtidsverkande fukt och näring. Ska hjälpa till att jämna ut fina linjer. Skyddar och reparerar skadad hud. Återupplivar huden med naturliga växtvitaminer, antioxidanter, mineraler och bioflavonoider. Är certifierad med ECOCERT. Mádara finns att köpa i hälsokosthyllan, välsofterade

PLUS:
Är smidig att applicera och går snabbt in i huden. Huden upplevs som glansig och får fin lyster. Mycket kräm för pengarna. Lätt att hitta både i hälsokosten och på webben. Fräsch gräsig doft.

MINUS:
Saknar information på svenska.

Betyg-glob-3

Naturligtvis-160

Salviderm Naturligtvis - Ansiktskräm med gurkört
Capris: 119kr 50 ml

Beskrivning:
En ansiktskräm för torr till normal hud. Innehåller jojoba, avokado och svensk ekologisk rapsolja. En speciell fraktion av svensk ekologisk rapsolja som visat sig ha antiinflammatoriska egenskaper. Passar både man som kvinna. Krämen innehar certifieringen Natrue. Produkten tillverkas i Sverige. Hudvårdsmärket Salviderm var LivingGreen Award finalister 2012. Finns att köpa på ICAMaxi och på webben.

PLUS:
Marknadens klart mest prisvärda ekologiska ansiktskräm. Ett extra plus för att den kan köpas samtidigt som veckomaten inhandlas. Krämen går snabbt och lätt in i huden och gör det enkelt att applicera make-up ovanpå. Diskret doft som passar både honom och henne.

MINUS:
Något "rinnig" i konsistensen. Saknar certifiering märkning på flaskan vid testning.

Ditchon-160

DiTchon - Soothe Face Cream for sensitive & stressed skin
Ca pris: 450kr 50ml

Beskriving:
En ansiktskräm för känslig hud som innehåller extrakt från Schisandra frukt. Krämen har en behaglig doft av kamomill. Di Tchóns produkter använder endast råvaror med 100% naturligt ursprung. Syntetiska och petrokemiska ämnen är helt uteslutna. Förutom ekologiska växtoljor och eteriska oljor innehåller krämen aktiva växtextrakt för att nära, skydda och balansera huden. Finns att köpa på webben och utvalda hudterapeuter.

PLUS:
En dryg kräm med härlig konsistens och behaglig doft av kamomill. Flaskan får ett plus för att doseringen är precis lagom mängd att applicera. Designen och doften passar både man och kvinna.

MINUS:
Priset är högt och vi saknar en certifiering när skönhetsdjungeln är så snarig. Den är svår att hitta i handeln. Krämen är så riklig att det dröjer innan vi kan lägga på en make-up.

Betyg-glob-1

Maria-Akerberg-160

Maria Åkerberg - Face Lotion Bergamot Patchouli
ça pris: 165kr 50ml

Beskriving:
Face Lotion är en creme ska passa både dag och natt. I cremen ingår eteriska oljor från Bergamott och Patcholi. Face Lotion skall inte användas runt ögonen. Produkten tillverkas i Sverige.
Märket Maria Åkerberg finns att köpa hälsokosthyllan, på utvalda spaanläggningar och på webben.

PLUS:
Bra information på svenska med utförlig innehållsförteckning.

MINUS:
Smörig konsistens som lämnar en vit yta. Det gör det svårt att applicera make up och huden känns kladdig en lång stund efter applicering. Doften får mig att tänka på myggmedel och det slutar med att jag tvättar ansiktet för att ta bort krämen. Saknar certifiering.

Rosenserien - Fuktkräm
ça pris: 229kr 50 ml

Beskrivning:
En ansiktskräm för torr till normal hud med doft av ros. Den ska binda fukten i huden och verka positivt på en hud mogen hud. Innehåller bland annat aloevera, aprikoskärnolja och rosenolja. Krämen är Svanenmärkt och innehåller inget vatten. Produkten tillverkas i Sverige. Finns att köpa i hälsokosten och på webben. Efter det här testet gjordes har produkten utgått på marknaden och ersatts med ny förpackning. Testet omfattar produkten på bilden.

PLUS:
En väl genomarbetad miljöpolicy och bra information om innehåll på svenska. Doften påminner om mormors tvålar med doft av ros.

MINUS:
Svår att få till rätt mängd kräm att applicera. Krämen är tjock och det är svårt att lägga en make-up ovanpå då huden känns flottig en bra stund efteråt. Krämen passar bättre som nattkräm. Doften passar inte mannen.

Av: Johanna Arogén

Kommentarer (2)Add Comment
Oriflame
Vad som inte framgår av Oriflames välcertifierade kräm är att den faktiskt innehåller den icke eco ingrediensen Isopropyl myristate som är portilltäppande och kan vara hälsofarlig. Det är bara att googla på den ingrediensen så få rdu fakta om det . Vad säger det om eco certifieringar?
0
Skrivet av Jenna, juni 17, 2012
Olika ekocertifieringar gäller
Hej Jenna,
Det är viktigt att poängtera att det finns olika ekocertifieringar på marknaden. EcoCert som Oriflames serie är certifierad med, tillhör inte de striktaste av dem. Det är en av anledningarna till att PUKKA vinner bäst i test här. Men en hudkräm är mycket mer än strikta certifieringar, det handlar om förpackning och effekt. För finns inte det så produceras de tyvärr i onödan då konsumenten sviker. När det kommer till certifieringar så måste man som konsument vara påläst och vårt motto är: lite är bättre än inget.
Glad sommar!
/Redaktionen
Redaktionsbloggen
Skrivet av Redaktionsbloggen, juni 30, 2012

Skriv kommentar
mindre | större

security code
Skriv bokstäverna ovan i textrutan nedanför


busy

Populära artiklar