Annons
Annons
Upplevelser / Upplev / Läsarnas bästa semestertips i Sverige

Läsarnas bästa semestertips i Sverige

Finnhamn-foto: Finnhamn.seFinnhamn-340Läsarnas bästa semestertips i sommar-Sverige

Under juni kunde LivingGreens medlemmar tipsa om sitt smultronställe i Sverige och tävla om fina priser. Vi har valt ut tio favoriter som passar under ledigheten som dagsutflykt eller som en avstickare på vägen. Sverige är verkligen fantastiskt! Tack till alla er som var med och tipsade. Vinnarna i medlemstävlingen publiceras under juli på inloggningssidan.

Vaxbokrog-foto: Vaxbokrog.se
foto: Växbokrog.se

Växbo i Hälsingland
Här finns Växbo Lin, där man verkligen får uppleva allt vackert som kan skapas med naturmaterialet linne. På samma ort finns även Växbo Kvarn med restaurangen Växbo Krog. Filosofin är att erbjuda närproducerat i största utsträckning.
www.vaxbolin.se/
www.vaxbokrog.se/index.php
Tipset kommer från Agneta Mårtensson i Uppsala

Rosendals-tradgardar-340
Foto: Rosendals trädgårdar

Rosendals trädgårdar i Stockholm

Rosendals Trädgård ute på Djurgården är Elisabet Anderssons oas under sommaren. Är du på besök i Stockholm så missa inte den här pärlan som är full av blomsterprakt. Picknicken kan du handla på plats, både närodlad och ekologisk! Läs mer på www.rosendalstradgard.se>>
Tipset kommer från Elisabet Andersson i Boden

Getaravinen-foto: www.linkansbilder.se

Getå Ravin utanför Norrköping
En okänd pärla för många som inte bor i Norrköping. Ravinen ligger nära Kolmården och är ett fint ställe att stanna till vid och ladda batterierna. Blommor, fågelsång och kanske framför allt den rofyllda stämningen i den vackra ravinen har gjort den till ett omtyckt utflyktsmål.

Läs mer om ravinen här>>
Fler bilder från ravinen här>>
Tipset kommer från Madeleine Norman bosatt i Norrköping

gamlebytopp-foto: www.gammelby.se
foto: Gammelby.se

Gamleby i Västervik

En idyllisk småstad med mycket historia. Området kring Gamleby tillhör en av de tätaste fornlämningsområdena i Sverige. Här kan du uppleva allt från bergsklättring till fiske. Och varför inte stanna till på marknaden?
Läs mer: www.gamleby.se>>

Tipset kommer från Irene Andersson i Möklinta

teleborg-slott-foto:www.teleborgsslott.com

Teleborgsslott i Växjö

Teleborg är ett slott beläget ca 4-5 km söder om Växjö centrum, byggt under 1800-talet vid sjön Trummens strand nära dagens universitetsområde. Stanna till för lunch eller middag. Sedan finns det en promenadstig som man kan gå, kanske ta ett dopp i Växjösjön? Sola och plocka blommor vid skogsgläntan som är alldeles intill Teleborgsslottet. Efter en hel dag ute, kan man sova gott i slottet som en äkta princessa! Hotellet är miljödiplomerat. Läs mer här: www.teleborgsslott.com>>

Tipset kommer från Anna Tieu från RYD

Ven-foto--Nordeng-perry-340
foto: Perry Noreng

Ön Ven utanför Landskrona
Det är verkligen en liten oas mitt i havet. Vackra vyer, god mat och trevliga små butiker. Dessutom tar man sig fram på cykel, härligt miljöväligt.
Ven (dansk och äldre svensk stavning Hven) är en ö i Öresund, belägen cirka 4,5 kilometer från den skånska västkusten och 8,5 kilometer från närmsta punkt på Själland i Danmark. Ön har en area av 7,5 km² och har 359 invånare (2009). Läs mer här>>

Tipsat har Kim Falkenström från Varberg gjort

Orsa-Bjronpark-foto: orsa björnpark.se
foto: Orsabjornpark.se

Orsa Björnpark

Orsa Björnpark är Europas största björnpark med sina 310 000 kvm och ligger i Grönklitt. Här kan du betrakta djuren i deras naturliga miljö. Här lever björn, varg, lo, berguv och järv sida vid sida. I parken finns ett 15-tal björnar. Här finns även andra djur som Isbjörnar och leoparder.
I Orsa Björnpark kan du även besöka utställningar, följa med på guidningar och lyssna på föreläsningar. Ta gärna med kikare! Läs mer här>>

Tipsare är Emma Sjögren från Mariestad

Finnhamn-

Finnhamn i Stockholms skärgård

Ta Vaxholmsbåten och besök ön utan bilar. Här finns ett underbart vandrarhem, stränder, klippor, ett gammalt vrak - och tystnad! Här kan du fiska, bada, sola och bo nära naturen. Passar fint som dagsutflykt eller som en weekendresa.
Läs mer om Finnhamn här>>
Här kan du bo>>

Tipset kommer ifrån Helena Riihiaho bosatt i Uppsala

Bjuroklubb-foto-linda-fors
Foto: Linda Fors

Bjuröklubb i Västerbotten

Laleh sjunger om området, inte helt utan anledning. Bjuröklubb är ett naturreservat som ligger cirka sex mil sydost om Skellefteå, alldeles vid havet, ute på en liten halvö. Längst upp, vid Bjuröklubb, kan man besöka fyren och området omkring, längst upp och längst ut med en fantastisk utsikt över havet och området.

Här äta på fiket vid fyren. Vid den lilla hamnen kan man köpa nyfångad sik och tunnbröd som man tar med sig när man åker vidare några km efter vägen och kommer fram till Svarthällarna, det absolut vackraste stället i Sverige, enligt Linda Fors. Helt öde, tyst, stilla. Havet, klapperstensfält, sandstrand, åkebär och solnedgångar som från en annan värld. Här passar det utmärkt att slå upp sitt tält och käka sina tunnbrödmackor med sik på.

En bloggare berättar om Bjuröklubb>>

Tipset kommer från Linda Fors på Ekerö

Gysinge-bruk-520

Gysinge bruk i Gästrikland

Här finns en brukshandel med lokalproducerad mat och en hantverksbutik med alster från lokala hantverkare. Här kan du fiska och vandra i nationalpark som nyligen blivit en del av ett biosfärområde. Gysinge är känt för byggnadsvård och på orten finns flertalet loppisar. Vill man vara aktiv kan man hyra en kanot hos brukshandeln och ta sig en tur ut på älven.

För barnen finns Naturum där man kan krypa in i en bäverhydda, titta på öringarna som simmar omkring och lära sig lite mer om naturen. Det finns även en lekplats att besöka om andan faller på eller varför inte besöka badstranden en varm sommardag?

Läs mer om Gysinge bruk här>>
Här kan du bo>>

För tipset står Johanna Färdigh, nyinflyttad i  Gysinge

Foto och källor från respektive resmåls hemsida eller angiven fotograf.

Av: Edit Künstlicher

Kommentarer (0)Add Comment

Skriv kommentar
mindre | större

security code
Skriv bokstäverna ovan i textrutan nedanför


busy

Populära artiklar