Annons
Annons
Upplevelser / Upplev / Upplevelser för äventyraren

Upplevelser för äventyraren

Upplevelser för äventyrarenUpplevelser för äventyraren

Topplista för äventyraren
Vi har satt ihop en lista med favoriter för dig som blir glad när du hör ord som topptur, fjällfest eller lammsafari.

Oavsett om du ska ut på familjesemester, möhippa eller galet upptåg med grannarna kan ibland fantasin tryta, man vill oftast göra något nytt och spännande men kan fastna i gamla tankebanor.
Lugn, LivingGreen har listat roliga upplevelser runt om i landet för den som gillar naturen och spänning.

Upplev en fjällvandring med fest

Först ut är Sveriges största arrangemang för fjällsport och toppturer, Fjällfest. I fjällen runt Storulvån och Sylarna kan du som deltagare under fyra dagar, 15-18 april bland annat hänga med på guidade turer, gå kurs i lavinkännedom eller varför inte äventyrsfotografering? Kvällarna ägnas åt musik, fest, föreläsningar och bildvisningar. Aktiviteter, kurser, föreläsningar med mera, är gratis för dig som löst Fjällpass. Fjällfest är ett samarbete mellan tidningen Utemagasinet och Storulvåns fjällstation. Läs mer om fjällfest

Livet som stuntman kan bli hett ibland

Är din bild av en utmanande upplevelse att få en glasflaska krossat i huvudet eller att sätta din kropp i brand? Stuntgruppen i Stockholm erbjuder ett upplägg där dagen som James Bond eller Lara Croft börjar med en stor gasexplosion för att senare fortsätta med en flygtur i specialsele som i The Matrix, och halvkroppsbrinning – alltså att halva din kropp sätts i lågor. Du får också får lära dig hur man slåss på teater och film. Två och två får ni sedan koreograferar en kort fightingscen. 
Perfekt som möhippa eller svensexa för actionhjälten i vardagen. Läs mer om stuntdagen

Lammsafari för den lilla äventyraren

Har du yngre upptäckare med dig eller kanske letar efter något i kategorin stillsammare äventyr?
Då ska du åka på lammsafari! Precis som i Afrika ger man sig ut på savannen, i detta fallet hagarna för att se om man kan få se några djur. I den lantliga idyllen utanför Motala får man en guidad tur och besöker bland annat BB-hagen där de nyfödda lammen håller till, trillinghagen och stora hagarna där de lite större lammen skuttar omkring.
Har öppet under sommaren. Läs mer här.

Lekar och problemlösning

Nu är det snart dags för sportlov och en populär aktivitet för ung som gammal är äventyrshuset Boda Borg där allt handlar om samarbete, laganda problemlösning och humor. Tre till fem personer bildar ett lag för att klara en quest (det finns 150 stycken att välja mellan) genom att lösa oliam utmaningar på en begränsad tid och alla måste hjälpas åt Boda Borg finns från Skellefteå i norr till Karkskrona i söder, hitta äventyret närmast dig här.

Josefine Persson

Kommentarer (0)Add Comment

Skriv kommentar
mindre | större

security code
Skriv bokstäverna ovan i textrutan nedanför


busy

Populära artiklar