Annons
Annons
Upplevelser / Upplev / Ge bort en renrakad upplevelse

Ge bort en renrakad upplevelse

En renrakad upplevelseEn renrakad upplevelse

Ge bort en renrakad upplevelse
Vad är mer manligt än skägg? Jo, ett välvårdat sådant. Vår upplevelseredaktörs sambo fick en upplevelse, en man med skägg både trånar efter och fasar inför: en rakning av ett proffs. Med kniv!

 

LivingGreens testperson fick lyxrakning på Barbor & Books

Inredningen är väldigt mycket New York

Böckerna har sin givna plats på salongen

Överst: Vår "test man" blev väl omhändertagen.
Mitten: Inredningen är genuin New York style
Längst ner: Bokhyllan med böcker känns helt rätt.

Klockan 11 infann han sig så på Barber&Books på Östgötagatan på Södermalm för att tas emot av barberaren Peter. Lokalen är uppdelad i en bokhandel och en frisör/barberardel. Snygga hyllor fyllda med allt en man kan önska sig till sin rakningsutrustning såsom rakknivar, rakhyvlar, rakcreme, oljor och fuktcremer ramar in lokalen på ett väldigt stiligt sätt. Hela lokalen andas man. Välvårdade sådana.

Upplevelsepresenten bestod av en så kallad Mr Classic Beard Cut & Shave - en skäggklippning och en klassisk rakning med tre varma omslag, rakningen avslutas med ett kallt omslag.

Så tyckte LivingGreens testperson:
–Att bli rakad med kniv kändes riktigt manligt och strävt, de varma omslagen var otroligt sköna och Peter har ett gott handlag, det känns tryggt när han hanterar den vassa kniven över halspulsådern.

I slutet av mars kommer Barber&Books med stor sannolikhet ha en rakkurs där man får komma och del av Barbershopens historia, kuriosa och lära sig hur det hela skall gå till. Man reder ut begreppen kring rakknivar och rakhyvlar, och klargör skillnaden mellan t ex raktvål och rakskum samt visar dig de rätta greppen, så att du på ett lustfyllt och riskfritt sätt kommer igång med det gamla hantverket rakning med kniv.
Spännande!

Summa summarum blev besöket hos Peter på Barber&Books ett väldigt trevlig sådan, vår testperson fick en skön behandling och vår upplevelseredaktör fick en stiligt skäggstylad sambo.

En behandling kostar mellan

Visste du detta om frisöryrket?
Ursprungligen var herrfrisörerna barberare och hade som uppdrag att, inom sitt skrå, i städerna sköta männens hår och skägg, samt att i någon mån bidra till männens hygien genom badarverksamhet.

Då barberarna hade skarpa instrument som rakknivar fick de också verka som behandlar av sår och skador där kniven behövdes för läkning. Barberarna följde med styrkorna ut i fält under krig och bistod officerare och soldater med fältsjukvård.

De utförde då ingrepp som att öppna bölder, amputera lemmar, förlösa kvinnorna, som följt männen i strid, om kvinnorna inte kunde klara födandet själva


Källa: wikipedia

Josefine Persson

Kommentarer (0)Add Comment

Skriv kommentar
mindre | större

security code
Skriv bokstäverna ovan i textrutan nedanför


busy

Populära artiklar